Melapus

Χρώμα

Ερυθρό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 50%, Merlot 50%

Διάρκεια παλαίωσης:

Παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 12 μήνες.

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 15 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές ειδικού τύπου.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Ακολουθεί προσεκτική διαλογή σταφυλιών, εκκραγισμός και πλήρωση των οινοποιητών. Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση πραγματοποιούνται στους max. 28οC με διάρκεια περίπου 15 ημερών. Ακολουθεί η παλαίωση του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 6-8 μήνες και εμφιάλωση στο Κτήμα Εύχαρις.

Γευσιγνωσία

Πολύπλοκο μπουκέτο σε φόντο βανίλιας, μαλακές τανίνες, βελούδινο, γοητευτικό τελείωμα.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 18°C
Συνοδεύει καλύτερα: Ψητά, μαγειρευτά κρεατικά και όλα τα κίτρινα τυριά.