Κτήμα Ροζέ – Ρο

Χρώμα

Ροζέ

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Aγιωργίτικο 100%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 15 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή και μετά από 12ώρη εκχύλιση ο σταφυλοπολτός μεταφέρεται στο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζεται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ψύξη στους 16°C. Ακολουθεί διαύγαση, τρυγική σταθεροποίηση και εμφιάλωση στο κτήμα.

Γευσιγνωσία

Απαλό ροζέ χρώμα, ευχάριστο φρουτώδες άρωμα, στρογγυλό και ισορροπημένο στόμα με μακρά επίγευση.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10°C
Συνοδεύει καλύτερα: Λευκά κρεατικά, ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες και πικάντικα πιάτα.