Ιλαρός Λευκός

Χρώμα

Λευκό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Ασύρτικο 60%, Ροδίτης 40%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 14 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή στο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθούν οι εργασίες διαύγασης και σταθεροποίησης και ολοκληρώνονται με την εμφιάλωση στο κτήμα.

Γευσιγνωσία

Πρασινο-κίτρινες ανταύγειες, μύτη εσπεριδοειδών, φρέσκο, ελαφρύ, δροσερό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 8°C -10 οC
Συνοδεύει καλύτερα: Σαλάτες, ορεκτικά, θαλασσινά.