Albatros

Χρώμα

Λευκό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Sauvignon blanc 100%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Ωρίμανση στις φίνες οινολάσπες για 6 μήνες.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτη. Το μοντέρνο πνευματικό πιεστήριο πιέζει τις ρώγες και δημιουργεί έναν πηχτό χυμό από τις σάρκες ,τα κουκούτσια και τις φλούδες του σταφυλιού. Ο πηχτός χυμός αφήνεται μερικές ώρες για να πάρει αρώματα και ιχνοστοιχεία. Κατά την διαδικασία της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες.

Μετά την πρώτη απολάσπωση ο καθαρός μούστος μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας όπου γίνεται ο βρασμός από 16 -18 οC. Μετά το τέλος της οινοποίησης το κρασί παραμένει για 6 μήνες στις φίνες οινολάσπες. Μετά ακολουθεί η σταθεροποίηση και οδηγείται για εμφιάλωση.

Γευσιγνωσία

Χρυσοκίτρινοι τόνοι με πράσινες ανταύγειες ισορροπημένα αρώματα από κίτρινα μήλα, ροδάκινα και φρεσκοκομμένο χόρτο. Το sauvignon μας εμφανίζεται πολύπλοκο στο στόμα, έντονο, Βουτυρώδες, με ισορροπημένη οξύτητα και με μια δροσιστική επίγευση.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10°C – 11°C
Συνοδεύει καλύτερα: Φρέσκο σολωμό ,καπνιστή πέστροφα και άσπρα τυριά.